Credit IFN versus credit bancar. Care tip de credit ți se potrivește?

5 minute

Ai nevoie de o anumită sumă de bani și te-ai decis să apelezi la un credit, însă nu știi pentru ce variantă să optezi? În ziua de azi ai la dispoziție două soluții de finanțare principale: creditele IFN și cele oferite de bănci, fiecare cu caracteristicile sale. Deși asemănătoare la prima vedere, ele diferă din anumite puncte de vedere, cum ar fi actele solicitate, timpul de soluționare sau condițiile care trebuie îndeplinite pentru acordarea împrumutului. Descoperă în continuare care e varianta care ți se potrivește, în funcție de nevoile tale specifice.

Tipul de credit solicitat și suma necesară

Când soliciți un credit, îți dorești să acoperi o necesitate: trebuie să repari locuința, să înlocuiești electrocasnicele, să achiți o taxă de școlarizare sau pur și simplu să rezervi vacanța la care visezi. În funcție de suma de care ai nevoie, te poți orienta către soluția potrivită - de exemplu, dacă vrei să-ți cumperi o locuință, cel mai probabil te vei îndrepta către un credit bancar cu rate pe 20 sau chiar 30 de ani. Când ai nevoie de o sumă care să acopere o nevoie imediată, un IFN este o soluție mult mai accesibilă, ce îți oferă de obicei banii solicitați mai rapid decât în cazul unui credit de nevoi personale de la o bancă.

Actele necesare pentru acordarea creditului

În cazul creditelor bancare, ți se cere de multe ori să aduci o serie de acte personale și adeverințe, inclusiv din partea angajatorului. În unele situații poți fi contactat ulterior, după depunerea cererii, pentru a ți se cere să aduci documente suplimentare, precum extrasul de cont sau dovada vechimii la locul actual de muncă, ceea ce înseamnă un plus de timp, efort și stres din partea ta. Creditul IFN este acordat în majoritatea situațiilor doar pe baza actului de identitate, ceea ce te ajută să obții mai ușor suma solicitată.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a primi creditul

Instituțiile bancare au în general o listă cu condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru aprobarea împrumutului: contract de muncă pe perioadă nedeterminată sau, în cazul în care durata e determinată, vechime de cel puțin un an la același job, venituri lunare care să se încadreze într-un anumit plafon și chiar constituirea unei garanții. Unele bănci acordă creditele de nevoi personale doar dacă ai vârsta minimă de 21 sau 23 de ani, condițiile fiind diferite de la o instituție la alta. Creditul IFN este o soluție cu un grad mai mare de accesibilitate și flexibilitate, pe care îl poți accesa cu un număr minim de condiții: să fii major, să locuiești pe teritoriul României, să ai o carte de identitate valabilă.

Timpul de acordare a creditului

Când ai nevoie de bani, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să te lovești de birocrație. Știi acele momente când mergi într-o instituție, aștepți la rând, depui dosarul, apoi ți se dă un termen de așteptare și eventual trebuie să revii ulterior pentru alte verificări și aprobări? În cazul IFN-urilor, procesul de acordare a creditului e mai facil. Prin urmare, dacă ai nevoie rapid de bani și nu îți permiți să pierzi timpul pe drumuri către bancă sau așteptând aprobările, poți aplica online pentru un credit IFN, care poate fi aprobat chiar și în câteva minute.

Perioada de restituire și modul în care se poate plăti rata

În ceea ce privește perioada de restituire a creditului, multe persoane ezită când e vorba despre un împrumut tocmai pentru că nu-și doresc să se îndatoreze pentru ani sau zeci de ani. Bineînțeles, când este vorba de un credit major, pentru o locuință, perioada de creditare este de obicei destul de lungă, întrucât nu ai avea cum să strângi banii respectivi în câteva luni. Totuși, când vine vorba despre o sumă modică, probabil nu îți dorești să stai ani de zile cu gândul la rate și dobânzi. Din fericire, IFN-urile oferă perioade scurte de creditare, ceea ce înseamnă că totul decurge comod și creditul dispare din viața ta pe cât de repede a apărut. Din punct de vedere al costurilor, băncile pot și alte comisioane și sume percepute pe lângă dobândă, cum ar fi comisionul de analiză a dosarului. IFN-urile au de obicei o singură dobândă lunară, ceea ce te ajută să ai un mai bun control asupra costurilor.

Creditul Mai Mai Credit IFN - ce presupune și cât de ușor îl obții

Dacă te-ai decis să apelezi la un credit IFN, Mai Mai îți oferă un proces simplu de creditare, prin care obții suma dorită fără emoții. Iată ce avantaje ai dacă optezi pentru un credit Mai Mai:

Acum ai la dispoziție toate informațiile necesare pentru a alege tipul de credit care ți se potrivește. Apelează cu încredere la un credit IFN Mai Mai oricând ai nevoie de bani pentru a-ți sprijini visurile sau nevoile de zi cu zi.